Over ons

Lees meer over Boss Restaurant in Purmerend.

Sushi restaurant Purmerend

Sinds 2011 kunt u in Zuidoostbeemster (Purmerend) genieten van de heerlijk verse sushi van BOSS. Naast sushi biedt de kaart vele andere gerechten, Japans en Nederlands. Alle gerechten worden aangeboden volgens het succesvolle “All You Can Eat” concept.


BOSS Restaurant Purmerend biedt plaats aan +/- 250 gasten. De sfeervolle inrichting en vriendelijke bediening zorgen voor een gezellige avond met lekker eten in Japanse sfeer.

Toegankelijke locatie

Door de strategische ligging is ons Japans restaurant vanuit de hele omgeving uitstekend bereikbaar. Bij het restaurant kunt u gratis parkeren.
We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen bij BOSS Japans sushi restaurant in Purmerend. Graag tot ziens!

sushi

Wat is sushi?

Sushi is een gerecht dat bestaat uit een hapje rijst en één of meer andere ingrediënten. Het meest bekend zijn de varianten met rauwe vis, maar er kunnen ook andere ingrediënten gebruikt worden, zoals gegaarde vis of groenten. Rauwe vis in sushi is altijd zeevis, omdat riviervis verhit moet worden om eventuele schadelijke bacteriën te doden.


De rijst die gebruikt wordt voor sushi heet meshi: korte, dikke rijstkorrels die goed plakken, zodat de hapjes goed bij elkaar blijven. De smaak is iets zurig doordat tijdens het koken rijstazijn wordt toegevoegd.


Een andere veelgebruikt ingrediënt is nori: dunne velletjes zeewier, die worden gebruikt om de sushi bij elkaar te houden. De overige ingrediënten worden in rijst in de nori gerold (maki), of de nori zit direct om de ingrediënten, met de rijst (vaak extra op smaak gemaakt) aan de buitenkant (ukimaki). Voor een temaki wordt de nori in de vorm van een puntzakje gevouwen en gevuld.

Nigiri sushi bestaat uit een rijstbolletje met daarbovenop een ander ingrediënt, soms met een strengetje nori op zijn plaats gehouden. Gunkan bestaat uit een bodem van sushirijst met daaromheen nori, zodat een soort kuipje gevormd wordt voor een ingrediënt dat anders niet zou blijven liggen, zoals garnaleneitjes.


Bij sushi worden verschillende smaakmakers geserveerd. Sojasaus en wasabi (scherpe, groene pasta, met mierikswortel en mosterdpoeder) zijn het bekendst. In Japan wordt overigens alleen de vis in de sojasaus gedoopt en niet de rijst.


Oorspronkelijk komt sushi uit Japan, maar tegenwoordig wordt het over de hele wereld gegeten. Zowel met de hand als met stokjes, al hoort het officieel met hand. Japanners eten sushi als één-haps-gerechtjes, maar hier zien we dat veel mensen liever kleinere hapjes nemen. Wat u wilt, ons maakt het niet uit, zo lang u maar geniet!

Spelregels

All You Can Eat spelregels

Om ervoor te zorgen dat wij iedereen zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn, gelden er voor ons “All You Can Eat” concept enkele spelregels:

Bestel of Reserveer

Wilt u gezellig komen eten? Of een bestelling doen om thuis te genieten van onze specialiteiten? Bij Boss Asian Cuisine Purmerend is het mogelijk.